Sfaturi Utile

Igiena

Si cainii au necesitatile lor fizice.Este necesar sa ii spalam (nu mai mult de o data pe luna cu sampon deoarece pot apare o serie de eczeme si alergii pruriginoase ce pot produce chiar rani deschise), sa ii curatam in urechi cit mai des posibil, sa le taiem unghiile, sa le curatam glandele perianale (medicul veterinar va face acest lucru) pentru a evita afectiunile, infectiile sau abcesul, si dupa caz (cainii cu fir lung) sa ii periem.Nu uitati detartrajul.Folositi oase de vita si/sau detartraj medical care va ajuta la citeva lucruri principale – ajuta puii la cresterea dentitiei, dezvata atit puii cit si adultii sa ne mai roada lucrurile prin casa, scapam de respiratia urit mirositoare datorata tartrului, tine cainele ocupat( nu uitati ca si ei se plictisesc).

Sfaturi generale

La orice schimbare fizica de comportament a cainelui (oboseala excesiva, stare de voma, diaree, apatie etc.) apelati la ajutorul medicului veterinar iar in ceea ce priveste caracterul si personalitatea lui ca viitor/adult apelati la noi cu incredere.

Hrana

Este un factor foarte important in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a patrupedului dvs.In alegerea hranei, medicul veterinar are ultimul cuvint in functie de rasa, talie, tipul de blana si/sau problemele de sanatate individuale.

Sanatate

Nu va abateti de la schema de vaccinare si deparazitare (interna-externa) recomandata de medicul veterinar, si nu il privati de doza zilnica necesara de calciu si vitamine.

Achizitie

Ideal este sa achizitionam un caine de varsta cat mai frageda, de obicei pui 2-4 luni.In acest fel va fi mai usor atat pentru el sa se integreze in mediul nostru cit si pentru noi sa ne acomodam cu el si sa impunem regulile noastre.

Comportament

Oricat l-am iubi nu ii vom da voie sa ne dirijeze viata, avind in vedere faptul ca, comportamentul lor genetic este unul de haita in care fiecare va incerca sa-i domine pe ceilalti membri astfel devenind lider. Ne vom impune, insa fara a folosi forta fizica sau tipatul deoarece vom face mai mult rau si riscam sa devina un caine timorat, fapt ce poate da probleme comportamentale definitive sau greu de remediat.

Pentru orice alte informatii gratuite cu privire la patrupedul dvs. puteti sa ne apelati cu incredere la nr. 0740.333.223 sau 0728.664.334
Call Now ButtonSunati acum